Látogatók

2009.04.21. 22:47 Agi_Andris

Ági bejegyzése 250

Regina 10 hónapos lett... még két hónap, és maga mögött hagyja a csecsemőkort..már most vérzik a szívem. Nagylány lesz az én kis pici csomagomból, akit a hasamra tettek a szülőszobán.

Dióhéjben a törpe:

Nem szereti a sötétet, és csak aludni hajnalndó a kiságyban. Mint minden hasonló korú gyermek, Regina is imádja a fiókokat, szerkényajtókat, CD lemezket. Erősen kezd kötődni a konyhai nagy szemeteshez, megfejthetetlen csoda számára a billenő teteje. Fél a porszívótól, hiába mesélem el minden reggel, hogy a zumzumnak is ennie kell, és etessük meg együtt. :)

Leküzdhetetlen vonzódás köti a telefonokhoz (egyet már tönkrevágott), a távirányítókhoz, erősítőkhoz, konektorokhoz, telefontöltőkhöz...felragyog a mosoly az arcán, ha bármi ilyen szerkentyűt meglát.

Még mindig utálja a gyerekülést a kocsiban, és bármilyen kulcscsomóval le lehet szerelni félórára - a csörgése, csillogása megbabonázza.

Megvettük az első igazi, keménytalpú kiscipőjét, egy hete egy reggeli készülődésnél, az apja lábától elindulva megtette első önálló 3 lépését. Ez az ajándék általában az anyáké, de Regina egyszerre osztotta meg mindkettőnkkel. Azóta bőszen gyakorol, már egész nap lépeget, mire az első szülinapi gyertyáját elfújjuk helyette, szaladni fog.

Szereti a spenótot (amit én nem) és a csirkemájat (amit az apja nem)

Még mindig a hinta az elsődleges boldogságforrás, de  csúszda is lassan versenyre kelhet vele.

2 apró kis foga van, és tündérien vigyorog.

Ki tudja mondani hogy hinta,  megtanulta a "nem" szót ( túl jól is tudja), a kisautójára ha mondom, hogy tütü, lelkesen utánoz, hogy "tyetye", és ha kilépünk az ajtón, vagy csak a szemetet tesszük ki, hangosan elköszön hogy "pápá".

Az arcán még a megjátszások nélküli mosoly, minden új dolgot, hangot csodaként fogad. Kifogyhatatlan élnényforrás neki a világ felfedezése, ez az, amiről mi már felnőttként sajnos elfeledkeztünk...

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása