Látogatók

2009.03.21. 21:06 Agi_Andris

Ági bejegyzése 17.

Ma 9 hónapja van köztünk Regina, pont annyi időt töltött el velünk, mint a hasamban.

9 hónapja ilyen idő tájt már megszületett, még a szülőszobán pihegtünk, Andris tartotta  a kicsit a kezében, engem meg varrtak..mintha évekkel ezelött lett volna.

A kisasszony rohamléptekben fejlődik, megvan az első szó is, amit ki tud mondani, és az a hinta. A hinta szorija az, hogy Andris elkezdte elvinni a kicsit sétálni, vasárnaponként, hogy egy-két órát aludhassak gyereksírás nélkül. Egy játszótéren próbálta ki vele először, majd egyik nap úgy érkeztek haza, hogy a törpét a kezembe adta, ő pedig elvonult barkácsolni, óránként közölte, hogy még fél óra, de ne nézzem meg, mindjárt végez :)

Amikor megmutatta az ajándékot, egy szépséges kis fa hintát, Regina mintha tudta volna, hogy az övé, és apu készítette, átmászott az ölébe, és hozzásimult. Nagyon meghatott a jelenet. Aztán másnap mindkettőnket meghatott az is, hogy kimondta a a szót. Az elmúlt két hétben nagyon rákapott, az esetek felében "hindgya" vagy "hintya" amit sikerül kimondani, másik felében viszont a "hinta" szót érthetően, szépen kiejti. Akkora nyomot hagyott ez a kis lelkében, hogy az első dolog, amire akkor is gondol, amikor nem látja. Meghatódás ide, meghatódás oda, néha úgy érzem, elégetem a hintát :) Regina egész nap ezzel nyúz. Fürdetés előtt is megpróbál rávenni, hogy egy picit még hintázzunk, és egész nap az ajtófélfa alatt nézeget felfele, ahova fel szoktuk akasztani, és ismételgeti a szót. Sőt, egyik este, miután letettem aludni, Andrissal hallgatóztunk a szobája előtt, és félálomban is ismételgeti a szót....

Szóval megvan az első szava. És az első foga is. És az első puhatalpú kiscipője is, mert az első lépéseken is túl vagyunk. Ilyen izgalmas mérföldköveken vagyunk túl. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása