Látogatók

2009.02.21. 22:02 Agi_Andris

Ági bejegyzése 16.

Regina ma 8 hónapos.

 

Az elmúlt hónapokban olyan sokszor terveztem, hogy írok róla, hogy fejlődik, mi van vele - volt is aki hiányolta  a bejegyzéseket.

Olyan sok élmény gyűlt össze az utolsó bejegyzés óta, annyi új érzelem kapott helyet a szívemben, hogy utólag ezeket már nem lehet leírni, érzékeltetni. Inkább megpróbálom tárgyilagosan összeszedni, aztán sikerül ahogy sikerül :)

Étkezés:

Ez az a dolog, ami teljesen le tudja foglalni, ezért is az első pont..megváltás, hogy a kenyérhéjat bármikor a kezébe adva, közel fél órára is leköti. Eszik főzeléket, gyümölcsöt, és ha nem adom időben a szájába az adagot, akkor azt mondja:"hammmm" jelezve, siess anya. Ha éttermbe megyünk, nyugodt szívvel dugdoshatjuk a szájába a csirkehusi falatokat, és a pizzatészta szélét imádja.

Alvás:

Egészen hét hónapos koráig egy küszködés és nyűg volt az éjszakai altatás ( a nappali is) aztán rátaláltunk a megoldásra: szól halkan a rádió a szobájában, alvás közben, így nyugodtan alukál..bár asszem az új probléma is kezdi felvetni a fejét, rájöttem hogy szereti ha finoman vakargatom a hátát ( nah, vajon kitől örökölte ezt??? csak nem aputól???) így egy hisztis este bevetettem. Azóta kell neki, félek újabb szertartást vezettem be....

 

Mozgás:

A névnapomon töltötte be a hetedik hónapot. Aznap reggel valamiért bekapcsoltam anyukámnak a kamerát a neten, és így osztozott a csodálatos pillanatban, Regina ajándékában, akkor állt fel elöször saját erőből, a rácsokon felkapaszkodva. Másnap újra megtette. Harmadnap pedig elkezdett négykézláb közlekedni. Ma már körbejárta a lakást, kicsi tenyerét hangosan a padlóhoz csapva halad előre, közben mosolyog, sikongat, és dumál. Meg "kergeti" a cicákat. Bárhol feláll egy kézzel kapaszkodva, és pár kacska lépést is megtesz.

Hosszan írhatnám a sok élményt, milyen csodálatos, mennyi mindennel lep meg minket nap mint nap, ahogy egyik nap arra ébredünk, hogy azt kiabálja, "mammmaaaammmaa", és puszit ad (igaz, elég nyálas kis próbálkozás, de aki kapja, az elolvad a kedvességtől) és...és..és....és itt befejezem. Akinek van gyereke, az tudja, a természet a csodát nap mint nap az orra alá dörgöli, akinek nincs, annak hiába mesélném, ennél különlegesebb nincs a világon.

Úgyhogy búcsúzom sok képpel, és egy verssel:

Két karodban ringatózom
csöndesen.
Két karomban ringatózol
csöndesen.
Két karodban gyermek vagyok,
hallgatag.
Két karomban gyermek vagy te,
hallgatlak.
Két karoddal átölelsz te
ha félek.
Két karommal átölellek,
s nem félek...
 

(Radnóti Miklós)

Fürdés:(imádom azt a tökéletes kis testét):

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása